Gazdaság

Átlagosan havi 11 ezer forintot spórolhatnak a családok a kamatstoppal

Februárban újabb, a családokat védő intézkedés hatása érezhető: a kamatstop csökkenti a jelzálog alapú banki törlesztőrészleteket - közölte hétfőn, a Facebook-oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra.

Átlagosan havi 11 ezer forintot spórolhatnak a családok a kamatstoppal
Ma ötszázezer család rendelkezik változó kamatozású hitellel, a kamatstoppal nekik szeretne segíteni a kormány
Fotó: Pénzcentrum

A kormányszóvivő rámutatott, hogy a koronavírus-járvány egész Európában válsághoz, inflációhoz vezetett, amely a banki törlesztőrészletekre is kihat. Felidézte: a baloldal kormányzása alatt hasonló helyzetben semmilyen intézkedés nem védte a magyar családokat, a megemelkedő banki törlesztőrészletek miatt akkor több mint 1 millió család otthona került veszélybe, sokan el is veszítették a lakásukat, házukat.

Objektum doboz

A mostani helyzetben a kormány Európában egyedülálló módon több, a lakosságot védő intézkedést is bevezetett a hazánkba is begyűrűző folyamatok kivédésére, ezek egyike a kamatstop:

Tavaly október végi szinten rögzítették a jelzálog alapú hitelek kamatait, ez június végéig lesz érvényes. Ma ötszázezer család rendelkezik változó kamatozású hitellel, a kamatstoppal nekik szeretne segíteni a kormány - emelte ki Szentkirályi Alexandra. Elmondta, ezek a családok átlagosan havi 11 ezer forintot fognak ezzel megspórolni, összesen pedig 30 milliárd forint maradhat náluk.

Kapcsolódó írásaink