Gazdaság

Jelentős fejlesztés előtt áll a hazai élelmiszeripar

Paradigmaváltás

A hazai élelmiszeripari vállalkozások a fejlesztéseikhez – a korábbi uniós ciklushoz képest jelentősen nagyobb keretre –, mintegy 750 milliárd forintra pályázhatnak.

Debrecen mellett Magyarország első növényi fehérje izoláló és extrudáló üzemét építik – írta az Agrokep.vg.hu. A hazai élelmiszeripar innovációja mind a lakosság jóléte, egészsége, életminősége, mind a foglalkoztatottság, a jövedelemtermelő képesség és az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése szempontjából rendkívül fontos, ezért a kormány kiemelten támogatja ezeket az újító kezdeményezéseket – mondta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Creaveg Zrt.-nél tett látogatáson Budapesten.

Erdős Norbert elmondása szerint a termelés hatékonyságának növeléséhez, a digitális tudás fejlesztéséhez és a szemléletváltoztatáshoz alapvető fontosságú a kutatás-fejlesztés és az innováció. Rámutatott arra is, hogy a világ élelmiszeripara paradigmaváltás küszöbén áll, ezt a hazai vállalkozások időben felismerték és felzárkóztak ehhez a folyamathoz.

Kapcsolódó írásaink