Gazdaság

Menczer: Tavaly befektetési rekordot döntött meg az ország

A külügyminisztériumhoz tartozó befektetési ügynökség tavaly 422 olyan projektet menedzselt, amelynél pozitív befektetési döntés született, rekordmértékű, összesen 5,9 milliárd euró értékben - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán megtekinthető videóüzenetében csütörtökön.

Menczer: Tavaly befektetési rekordot döntött meg az ország
A befektetések 65 ezer munkahely megőrzését és 14 ezer új munkahely létrehozását segítették elő
Fotó: MH/Katona László

Kiemelte: a befektetések 65 ezer munkahely megőrzését és 14 ezer új munkahely létrehozását segítették elő.

A KKM 96 nagyberuházást tart nyilván; ezen belül a legnagyobb és a legtöbb munkahelyet teremtő befektetés is dél-koreai cégekhez kötődik, miközben a legtöbb projektet a német társaságok jegyzik - tájékoztatott. A dobogós helyeken mindenféle szempontból Dél-Korea, Németország és az Egyesült Államok helyezkedik el - fűzte hozzá.

„Látszik, hogy a keleti és nyugati vállalatok egyaránt fontos befektetési célországként tekintenek Magyarországra” - fogalmazott.

Objektum doboz

Az államtitkár szólt arról, hogy 14 nagyberuházás magyar cégekhez fűződik, továbbá 19 nagyberuházási döntés született a magas hozzáadott értéket hordozó szektorokban - a kutatás és fejlesztés, a szolgáltató szektor és az infokommunikáció területén.

„Mindez azt mutatja, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is megőrizzük a munkahelyeket és újakat hozunk létre, Magyarország előre megy, nem hátra” - zárta mondanivalóját Menczer Tamás.

Kapcsolódó írásaink

Optimizmussal indultak a középvállalkozások

ĀA hozzáállásban szerepet játszik a munkáltatók által fizetett szakképzési hozzájárulás eltörlése és a szociális hozzájárulási adó 25,5 százalékról 13 százalékra csökkentése