Gazdaság

A kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat

A béremelések érdekében a kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat, hogy a dolgozók is minél nagyobb mértékben részesüljenek a gazdasági növekedés eredményeiből - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden a Facebookra feltöltött videójában.

A kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat
Az államtitkár szerint januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány, Bajnai korszakban az átlagbér volt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Schanda Tamás közölte, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. Hozzátette, a 2009-es szinthez képest a minimálbér és a szakmunkás minimálbér gyakorlatilag a háromszorosára emelkedett.

Az államtitkár szerint januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány, Bajnai korszakban az átlagbér volt.

Objektum doboz

Kiemelte, a minimálbér emeléshez szükséges adócsökkentéseket most sem szavazta meg a baloldal, ugyanis el akarják törölni a minimálbért. A minimálbér sorozatos támadása már a baloldal programja lett - jelentette ki az államtitkár.  

"Védjük meg a magyar embereket és ne hagyjuk, hogy a baloldal eltörölje a magyar dolgozóknak fizetendő minimálbért" - fogalmazott Schanda Tamás, aki a közösségi oldalára feltöltött videójában egyúttal megjegyezte: "Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra."
 

Kapcsolódó írásaink

Két világnézet csap össze a 2022-es választáson

Ā„Márki-Zay ugyanazt az álláspontot képviseli, mint Gyurcsány: beengedné a migránsokat, mentegeti Sorost, eltörölné a rezsicsökkentést, kiszolgáltatná hazánkat Brüsszelnek, sértegeti a jobboldali választókat, és még a minimálbért is eltörölné”