Gazdaság

Nem változnak a diákhitelek kondíciói

Továbbra is kamatmentesen igényelhető a felsőoktatási, önköltségre felvehető Diákhitel2 és a szabad felhasználású Diákhitel Plusz - tudatta döntését a Diákhitel Központ pénteken.

Nem változnak a diákhitelek kondíciói
Továbbra is marad az alacsony kamat és a kamatmentesség
Fotó: diakhitel.hu

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a Diákhitel1 a piacokon tapasztalható hozamemelkedések ellenére változatlanul az eddigi legalacsonyabb, 1,99 százalékos kamattal igényelhető.

A Diákhitel1 tanulmányi hónaponként akár 150 ezer forintig igényelhető havonta, ezáltal évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók.

A termékek iránt a kereslet az alacsony kamatoknak, a kedvező feltételeknek - bármikor igényelhetők és ingyenesen előtörleszthetők - és a 2018-ban bevezetett családi kedvezményeknek köszönhetően évről évre emelkedik - hangsúlyozta a vezérigazgató.

Emlékeztetett: a diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra; ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel tartozást elengedik.

Három év alatt 6500 édesanyának több mint 6 milliárd forint értékű tartozását engedték el - tájékoztatott.

A Diákhitel1 szabadon költhető bármire, csakúgy, mint a felsőoktatásban és struktúraváltó képzéseknél felvehető kamatmentes Diákhitel Plusz.
 

Kapcsolódó írásaink