Gazdaság

Kiállt a gazdákért az agrárkamara elnöke Bige Lászlóval szemben

Felbecsülhetetlen károk

Hangos a sajtó a műtrágyakartelltől – állapította meg a közösségi oldalára feltett videóban Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kifejtette: nem elég, hogy a földgáz drasztikus drágulása miatt az egekbe szöktek a műtrágyaárak, a műtrágyakartellezés felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak, valamint a polgároknak.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a műtrágya árának drasztikus emelkedése komoly nehézségek elé állítja a mezőgazdaságot, a Bige-csoport műtrágyapiaci kartellezése ugyanakkor több tízezer magyar gazdának és fogyasztók millióinak okoz károkat.

A Gazdasági Versenyhivatal Bige László cégére tizenegymilliárd forintos bírságot szabott ki kartellezés miatt, az ügyészség pedig más ügyben is vádat emelt ellene. A NAK vezetője felidézi bejegyzésében: a műtrágya egy olyan növényvédő szer, egy olyan input-anyag a mezőgazdaság tekintetében, amely nem megkerülhető. Minden lehetséges eszközzel garantálni kell a gazdálkodók műtrágyaellátását! – hangsúlyozta a felvételen Győrffy Balázs.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom