Gazdaság

Novák Katalin: Szja-mentességet adunk a fiataloknak

Jó hír a fiataloknak, hogy jövő év január 1-jétől a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük - közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön délelőtt a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Novák Katalin: Szja-mentességet adunk a fiataloknak
Novák Katalin
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A tárcavezető elmondta, most másfélszer akkora a fiatalok foglalkoztatottsága, mint tíz évvel ezelőtt, ez tehát azt jelenti, hogy egyre több fiatal dolgozik, akár még a tanulmányai végzése mellett is.

Ezeket a fiatalokat a kormány azzal szeretné segíteni, hogy a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig - ami jelenleg körülbelül 400 ezer forint - kell személyi jövedelemadót fizetniük. Ez megközelítőleg 22 százalékos emelkedést jelent a nettó fizetésükben.

Objektum doboz

„Ezen keresztül is arra biztatjuk a fiatalokat, hogy dolgozzanak, hogy ebből minél többet tudjanak félretenni, aztán amikor családalapításra kerül a sor, akkor erre és a családtámogatásokra alapozva elkezdhessék valakivel a közös életüket” - fogalmazott a miniszter.

Kapcsolódó írásaink

Inspirálja a fiatalokat az szja-mentesség

ĀAz ifjúságnak most olyan nehézségekkel kell megküzdeni a munkába állás kapcsán, amelyekkel korábban nem, ezért szükségük van a segítségre – mondta lapunknak Szalai Piroska

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom