Gazdaság

A magyar adórendszer ismét nemzetközi elismerésben részesült

Nem a kormány, hanem nemzetközi szakértők mondják: előkelő helyezéseket ért el Magyarország az országok adó-versenyképességi rangsorában - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült bejegyzésében csütörtökön.

A magyar adórendszer ismét nemzetközi elismerésben részesült
A kormány folytatja az adócsökkentéseket, mondta Varga Mihály
Fotó: Facebook / Varga Mihály

Kiemelte: az országot társasági adókulcsban az első, személyi jövedelemadóban a második, az adózási környezetben pedig a negyedik helyre sorolták.

A miniszter a saját bejegyzéséhez írt hozzászólásban arra is kitért, hogy a kormány folytatja az adócsökkentéseket, ezek értéke idén és jövőre eléri a 2000 milliárd forintot.

A hozzászólásban arra is kitért, hogy a kiadvány a versenyképességi helyzetről elérhető a files.taxfoundation.org oldalon.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom