Gazdaság

Magyarország gazdasági növekedése 2022-ben is erőteljes lesz

Magyarország gazdasági növekedése a fiskális ösztönző intézkedéseknek köszönhető 2022-ben is erőteljes, 5,4 százalékos lesz, 2023-ban azonban várhatóan 3,2 százalékra lassul, ahogy a szakpolitikai támogatás fokozatosan megszűnik - közölte az Európai Bizottság a szerdán közzétett őszi időközi gazdasági előrejelzésében.

Magyarország gazdasági növekedése 2022-ben is erőteljes lesz
Magyarország gazdasági növekedése a fiskális ösztönző intézkedéseknek köszönhető 2022-ben is erőteljes, 5,4 százalékos lesz
Fotó: MH

 Az uniós szakértők szerint, az éves magyar GDP az idén 7,4 százalékkal nő, míg a testület által júliusban kiadott nyári prognózisban még 6,3 százalékos növekedést vártak.

A szakértők azt is megállapították, hogy az emelkedő termelési költségek továbbra is magasan tartják majd az inflációt, a harmonizált fogyasztóiár-index 2021 negyedik negyedévében 6,7 százalékon tetőzik a gazdaság újbóli megnyitása utáni áremelkedések, az áru- és nyersanyagárak globális emelkedése miatt. A lakossági energia árszabályozása részben megvédi a háztartásokat a nyersanyagárak emelkedésétől - tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom