Gazdaság

Elkezdődött a Budapest Design Week

A tervezők termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriákban pályázhattak, fő irány a fenntarthatóság

A korábbi évekhez hasonlóan a Budapest Design Week idén is a Magyar Formatervezési Díjak és a Design Management Díj átadásával kezdődött tegnap.

Elkezdődött a Budapest Design Week
Pomázi Gyula: Egyre nagyobb arányú a hazai gyártás, a saját termék
Fotó: MH/Purger Tamás

Budapest mellett több városban közel kétszáz programmal várják az érdeklődőket október 8. és 17. között. A fesztivál védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), szervezője a Magyar Formatervezési Tanács (MFT). Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – az MFT közreműködésével – márciusban hirdette meg a legrangosabb hazai designelismerést.

A tervezők termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriákban pályázhattak. Az MFT által alapított Design Management Díj több mint tíz éve ismer el olyan szervezeteket, amelyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

A nyertes pályaművekből kiállítást is rendeznek, amely a Budapest Design Week teljes időtartama alatt látogatható lesz a Société Budapest rendezvényközpontban. „A Magyar Formatervezési Díj idei pályázati munkái kiérleltek és magas színvonalat képviselnek. Szembetűnő, hogy a kényszerhelyzet hatására nem torpantak meg a fejlesztések, sőt egyre nagyobb arányú a hazai gyártás, és egyre több a saját termékpalettát felvonultató vállalkozás.

Közülük jó néhány már nem csupán a magyar, de a nemzetközi piacra is fejleszt terméket, koncepciót. Bízunk benne, hogy az odaítélt díjak ahhoz is hozzájárulnak, hogy ezek az eredmények ne csupán itthon jelentsenek sikert, de a határokon túl is elismerjék őket” – emelte ki Pomázi Gyula, a Magyar Formatervezési Tanács és az SZTNH elnöke.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom