Gazdaság

Mintegy száz különböző eseménnyel készülnek az idei Erdők hetére

Fenntartható gazdálkodás

A XXV. Erdők hete programsorozat az erdőgazdálkodásnak a fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozza – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős államtitkára az Erdők hete alkalmából.

Az AM tegnapi közleménye arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Erdészeti Egyesület az állami és a magán-erdőgazdaságok részvételével, valamint az Agrárminisztérium szakmai támogatásával idén huszonötödik alkalommal rendezi az erdészeti erdei iskolák programkínálatára épülő Erdők hete rendezvénysorozatot.

Az egész társadalmat megszólító programok hagyományosan az év negyvenedik hetén, idén október 4. és október 10. között várják az érdeklődőket. A hét során országszerte szervezett mintegy száz különböző terepi erdei program, vezetett túra, erdőpedagógiai foglalkozás mindenütt erdész szakemberek részvételével zajlik, akik megismertetik a résztvevőket azzal a fenntartható gazdálkodási modellel, amit a magyar erdőgazdálkodásban hagyományosan alkalmaznak.

Kapcsolódó írásaink

Gyarapítani kell az erdőket

ĀKözös felelősség az erdők megőrzése és gyarapítása, hiszen az eltűnésükkel együtt az emberek mostani életformája is veszélybe fog kerülni – mondta Zámbó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára