Gazdaság

Semjén: Döntő jelentőségű, hogy Magyarország önellátó legyen élelmiszerből

Döntő jelentőségű a nemzet, a szuverenitás szempontjából, hogy Magyarország önellátó legyen élelmiszerből - mondta a miniszterelnök-helyettes pénteken Kaposváron.

Semjén: Döntő jelentőségű, hogy Magyarország önellátó legyen élelmiszerből
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán rendezett KÁN Egyetemi Napok megnyitóján a kaposvári Pannon Lovasakadémián
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Semjén Zsolt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) KÁN Egyetemi Napok elnevezésű agrárseregszemléjének megnyitóján úgy vélte, ez felel meg a magyar tradícióknak is: Magyarország agrárország, a mezőgazdaság és a feldolgozóipar mindig meghatározó volt a magyar történelemben, s ez a jövőben is így lesz.

Hangsúlyozta, „akármit is csinálnak Brüsszelben”, a polgári kormány olyan agárpolitikát fog folytatni, amilyen a magyar vidéknek, a magyar gazdáknak a magyar állattenyésztésnek jó, mert ez munkahelyeket, megélhetést jelent vidéken és hozzájárul ahhoz, hogy az ország egész területe „belakott” legyen.

Kapcsolódó írásaink

Jelentős elkülönített források erdősítésre

ĀSokszor vádolják a mezőgazdaságot, hogy a fő károsítója a természetnek, de tudatosítani kell, hogy az agrárium és az abban dolgozók a teremtett világ megőrzésének küzdelmében a legnagyobb szövetségesek

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom