Gazdaság

Rengeteg a látogató a Vadászati Világkiállításon

Nagyon sok a látogató az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon: a nyitóhétvégére több mint 30 ezren váltottak jegyet a Hungexpóra - mondta a rendezvény szakmai igazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Rengeteg a látogató a Vadászati Világkiállításon
Általános iskolások a Központi Magyar Kiállításon az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bors Richárd elmondta, mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret. Hozzátette, mintegy 40 ország állított ki a Hungexpón, és mintegy 100 ország képviselteti magát valamilyen formában.

A kiállításról elmondta azt is, a Hungexpón mintegy 75 ezer négyzetméteren és nyolc pavilonban rendezték meg. Az állandó kiállítások betekintést nyújtanak a magyar történelembe, a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra. Kiemelte, hogy a világkiállításon felépült egy egymillió literes akvárium is, amelybe magyar halfajokat - köztük vizát - telepítettek.  

Közölte azt is, hogy a trófeaszemlén - mintegy ötezer négyzetméteren - több ezer trófeát mutatnak be. Fegyverbemutatót is tartanak, és meg lehet ismerni a hagyományos vadászati módszereket is.

Bors Richárd jelezte, hogy hétfőn mintegy 70 iskolás csoport - háromezer diákkal - kereste fel a kiállítást, míg kedden újabb 80 csoportot várnak szintén több ezer kisdiákkal. A programok számukra ingyenesek - tette hozzá.

Szólt arról is, hétfőn lengyel napot tartottak, kedden pedig török nap lesz. Ez azt jelenti, hogy előadások és kiállítások segítségével mutatják be a tematikus témákat.

Kapcsolódó írásaink