Gazdaság

Ígéretes startupok kaphatnak támogatást

Divat- és dizájnipar

Idén ősszel már harmadik alkalommal indul el a kreatív iparban dolgozókat és tanulókat célzó HFDA Startup Program a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), a Startup Campus innovációs ügynökség és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap-kezelő kezdeményezésében – közölte tegnap lapunkkal a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ). Mint írták, a program elsősorban a legfrissebb nemzetközi ipari trendekre egyedi megoldásokat nyújtó divat- és dizájninnovációkat segíti piacra lépni.

Ígéretes startupok kaphatnak támogatást
Fotó: MDDÜ

Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója elmondta, a képzés alapvetően azon a felismerésen alapszik, hogy már az egyetemi évek alatt születhetnek olyan innovációs ötletek, amelyekre hiánypótló vállalkozások épülhetnének, tőkehiányból fakadóan azonban nem látnak napvilágot. A kezdeményezéssel ezeket az ötleteket szeretnék felszínre hozni és segítséget nyújtani a piaci elinduláshoz, csakúgy, mint 2019-ben az Alpha, illetve 2020-ban a MOKA, a Measure.me, valamint a S.w.e.d márkák esetében, amelyek a HFDA Startup Program során már befektetési ajánlatot kaptak – tette hozzá az MDDÜ vezérigazgatója.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója kitért arra: a divat- és dizájnipar jelentősége nemzetközi szinten évről évre nő. Hangsúlyozta, hogy a hazai innovációk jelentősen hozzájárulhatnak Magyarország gazdasági növekedéshez, mivel magas minőséget és hozzáadott értéket képviselnek, ám emiatt tőkeigényesek is.

Kapcsolódó írásaink