Gazdaság

Varga Mihály: Minden beruházás az újraindítást szolgálja

A Pápai Hús 2 milliárd forintból korszerűsítette üzemét, megduplázza a termelését, 100 új munkahelyet teremt. A kormány 750 millió forinttal támogatta a fejlesztést - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben szerdán.

Varga Mihály: Minden beruházás az újraindítást szolgálja
Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„Minden egyes beruházás egy lépés abba az irányba, hogy újraindítsuk a magyar gazdaságot, és elérjük a legalább 5,5 százalékos gazdasági növekedést” - hangsúlyozta a miniszter. Ezért a pápai húsüzem beruházása is a legjobbkor fordul termőre - tette hozzá.

A Pápai Hús Kft. 2017-ben indult nagyszabású megújulási programjának alappillére volt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretei között megvalósított beruházás. A cég hagyományos erősségeit fejlesztették tovább, mint a sonkák, a bacon fajták, és a hagyományos töltött termékek, a hurka és a disznósajt gyártását - mondta Szappanos Péter, a cég ügyvezetője. Hozzátette: nagyon büszkék arra, hogy 720 embernek adnak munkát, közvetve pedig több mint ezer ember megélhetését biztosítják a régióban.

Objektum doboz

Frank Liu, a Pápai Hús Kft. tulajdonosa szerint folytatják a megkezdett munkát, hogy a Pápai Hús még keresettebb márka legyen, amely elsősorban megbízható nevet, egészséges terméket, és az új disztribúciós hálózatuknak is köszönhetően kedvezőbb árakat jelent a vevőknek.

A pénzügyminiszter kiemelte: ha folytatják a beruházások támogatását, a munkahelyteremtést, és az adócsökkentéseket, sikeres lehet a gazdaság újraindítása, és visszaadhatják a gyermeket nevelő családoknak az idén befizetett adójukat.

Kapcsolódó írásaink

„Nem dughatjuk a homokba a fejünket”

ĀA homoszexualitást és transzgender problematikát az óvodákba és az iskolákba bejuttató propaganda tulajdonképpen az átfogó szexuális nevelés továbbfejlesztett változata – hangsúlyozza Puskás Balázs gyermekvédelmi felelős