Gazdaság

Milliós bírság a súlyosan balesetveszélyes gépszörnyre

Egy balesetveszélyes gépszörny bírságolásáról posztolt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára csütörtökön a Facebookon.

Milliós bírság a súlyosan balesetveszélyes gépszörnyre
Az ingatag rakományt hevenyészetten rögzítették, a járművezetőnek munkaszerződése nem volt, a fuvarengedélyek is hiányoztak
Fotó: Facebook/Schanda Tamás

A államtitkár beszámolója szerint az ITM-ben működő közlekedési hatóság közúti ellenőrei az M0 körgyűrűn vették észre, és az M5 lajosmizsei pihenőhelyére tudták kiterelni a fotókon látható járműhalmot.

Objektum doboz

A Svédországból indult kolosszus afgán üzemeltetői a biztonságos szállításra alkalmas felépítményt eltávolítva két teherautót pakoltak egy biciklivel megfejelve egy harmadikra. Az ingatag rakományt hevenyészetten rögzítették, a járművezetőnek munkaszerződése nem volt, a fuvarengedélyek is hiányoztak. A horrorisztikus jelenség több mint 30 százalékos túlsúllyal közlekedett.

A hatósági szakemberek természetesen nem engedték továbbhaladni fogásukat. A sokszoros szabálysértés miatt a sofőrre több mint 600 ezer, a szállítóra közel 2 millió forint bírságot szabtak ki, tudatta Schanda.

Kapcsolódó írásaink

„Egy civilizációs harc zajlik”

ĀVan véleménykülönbség a Szentatya migrációval kapcsolatos véleménye és a kormány álláspontja között - nyilatkozta Orbán Viktor a Glas Koncila horvát hetilapnak