Gazdaság

Az oltási program sikerének köszönhető, hogy a gazdaság újraindításáról lehet beszélni

Azért beszélhetünk már a gazdaság újraindításáról, mert a magyar oltási program az egyik legsikeresebb az Európai Unióban - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebookon.

Az oltási program sikerének köszönhető, hogy a gazdaság újraindításáról lehet beszélni
Menczer Tamás
Fotó: MH

Menczer Tamás a közösségi oldalán megosztott videóban jelezte, a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzset Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti.

Hangsúlyozta, hogy mivel Magyarország az oltási rangsorban az első vagy a második helyen van, ezért „mi már át tudunk térni a tömeges oltásokról a készenléti oltásokra”.

„A magyar oltási program sikere emberéleteket jelent” - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: a sikeres program azt is jelenti, hogy legalább másfél hónappal korábban kaphatták vissza az emberek a szabadságukat.

Ez a másfél hónap - Menczer Tamás szerint - 1 százalékos pluszt jelent a magyar GDP-ben, vagyis „a magyar oltási program sikere pénzt is jelent Magyarországnak. Mostantól a magyar gazdaság újraindításán van a fókusz” - szögezte le az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink