Gazdaság

A budakeszi buszsávtervezést 586 millióval támogatja a kormány

A budakeszi buszsávok fejlesztéséről szóló tervezői szerződést 586 millió forinttal támogatja a kormány - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a helyszínen

A budakeszi buszsávtervezést 586 millióval támogatja a kormány
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszél a budakeszi buszsávok fejlesztéséről szóló tervezői szerződés aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budakeszin
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Menczer Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: Budakesziről Budapestre csúcsidőben 50, egyébként 30 perc alatt lehet busszal eljutni, a cél az, hogy csúcsidőben is 30 perc alatt lehessen.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára közölte: a kivitelezés 2023-ban kezdődhet; olyan okoslámpákat is telepítenek majd, amelyek automatikusan zöldre váltanak, ha busz közeleg.

Győri Ottília (Fidesz-KDNP), Budakeszi polgármestere közölte: a Zsámbéki medence Budapestre dolgozni járó lakói egy évben húsznapnyi időt töltenek utazással. Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester hozzátette: napi 10-11 ezer autó érkezik a fővárosba a Budakeszi úton és tér vissza délután.
 

Kapcsolódó írásaink