Gazdaság

Újraindul a nemzetközi személyforgalom

A Svájcba, Horvátországba és Szlovéniába tartó vonatokra már mobiltelefonos alkalmazásban, illetve internetes felületen is jegyet lehet váltani június elsejétől

Június elsejétől több nemzetközi vonatjárat indul újra, a MÁV többek között jegyértékesítési fejlesztésekkel várja utasait. Budapestről Bécsbe óránként lehet eljutni, Szlovákiába és Csehországba Metropolitan EuroCity vonatok közlekednek majd.

Újraindul a nemzetközi személyforgalom
A kényelmes és korszerű szerelvények vonzó alternatívát jelenthetnek a turisták számára a nyaralás tervezésekor
Fotó: MH/Katona László

A járványhelyzet kedvező alakulása lehetővé tette, hogy június elsejétől több nemzetközi járat újrainduljon az eredeti menetrenddel és kapacitással. A MÁV Zrt. közölte: az újraindulásra jegyértékesítési, jármű- és szolgáltatási fejlesztésekkel készül a vasúttársaság. A hegyeshalmi vasúti határátkelőn keresztül június elsejétől Budapestről Bécsbe óránként lehet eljutni. Svájcba újraindul a közvetlen Railjet expressz vonatpár és az éjszakai vonat is. Münchenbe visszaáll a kétóránkénti közlekedés nappal, és ismét közlekedik az éjszakai járat is.

Románia és Magyarország között több lépcsőben indul újra a forgalom – fogalmazott a MÁV. A lőkösházai határátmenetben jelenleg is valamennyi nemzetközi vonat közlekedik.

A szobi határátkelőhelyen keresztül több lépésben áll vissza a közlekedés. Május 24-től már elérhető Wroclaw–Berlin, május 26-tól pedig Krakkó, valamint Varsó is éjszakai vonattal. Június elsejétől a Szlovákiába és Csehországba közlekedő Metropolitan EuroCity vonatok állnak forgalomba újra a szokott, kétóránkénti közlekedési rendbe, de csak június 13-tól lesz teljes a visszaállás.

Lengyelországba június elsején indul először a Báthory EuroCity, Kassára továbbra is napi két közvetlen InterCity közlekedik Budapestről. Kelebián át Szerbiába is újra biztosított lesz az eljutás június elsejétől – sorolták.

Gyékényes határállomáson át Zágrábba június 25-től indul vonat Budapestről, naponta egy alka-lommal.

A START Európa menetjegyek a közvetlen nemzetközi vonatokra már a MÁV mobiltelefonos alkalmazásában és az internetes felületen is megvásárolhatók. A jelenlegi hat célország – Ausztria, Szlovákia, Csehország, Németország, Románia, Lengyelország – mellett június elsejétől Svájcba, míg június közepétől Horvátországba és Szlovéniába is lehet majd jegyet váltani az alkalmazással.

Kapcsolódó írásaink