Gazdaság

Guller: Az 5 millió beoltott eléréséhez újabb lépések társulnak a szabadság felé

Ha az Országgyűlés elfogadja, fontos változások lépnek életbe a turizmus-vendéglátás területén, amelyek érintik a szálláshelyek egységes és kötelező minősítését, az attrakciók, vendéglátóhelyek adatszolgáltatását és a turisztikai kiemelt jelentőségű települések nevesítését. Ezekről is részletesen beszél Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője legújabb podcastjában.

Guller: Az 5 millió beoltott eléréséhez újabb lépések társulnak a szabadság felé
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától megtudhatjuk, miért, milyen szempontok alapján, milyen ütemezéssel és hogyan történik majd a szálláshelyek minősítése. Kiderül, milyen adatok érkeznek majd be a vendéglátóhelyektől és az attrakcióktól, és hogyan segíti majd mindez az adatvezérelt döntéshozatalt. Arról is szó esik, mely helyszínek lehetnek turisztikailag kiemelt jelentőségű települések, és milyen célt szolgál a nevesítésük.

Guller Zoltán a pünkösdi hétvégére várt enyhítésekről kiemeli: nagyon fontos lépést tettünk közösen, mi magyarok. Az 5 millió beoltott eléréséhez újabb lépések társulnak a szabadság felé.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink