Gazdaság

Az oroszok tavaly a budapesti fürdőkben voltak

2020-ban az orosz vendégeket termálfürdőink vonzották elsősorban a fővárosba, de Hévízre és Hajdúszoboszlóra is szívesen utaztak. A túlnyomórészt 35 év feletti vendégek átlagosan 4 éjszakát töltöttek Magyarországon.

Az oroszok tavaly a budapesti fürdőkben voltak
A legtöbb orosz a fővárosban elsősorban a gyógyfürdőket kereste fel
Fotó: Pixabay

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2020-ban Oroszország a 10. helyen állt a küldőpiacok rangsorában. A turisták elsősorban a fővárosba érkeztek (73 százalék), ahol az összes vendégéjszaka 68 százalékát töltötték el.

A jellemzően 35 év feletti turisták főképp Moszkvából és Szentpétervárról érkeztek, a legtöbb vendégéjszakát a főváros után Hévízen (16 százalék) és Hajdúszoboszlón (3 százalék) töltötték.

A látogatók több, mint fele szállodában szállt meg, 32 százalék választott magán- és egyéb szálláshelyet. Míg a 18-34 évesek 4, addig a 65 év felettiek átlagosan már 6 éjszakát töltöttek el az országban. Szállásra a legtöbbet a 35-44 év közöttiek költöttek, több mint 933 millió forintot, fajlagosan pedig a legidősebbek költése volt a legmagasabb.

A mobilcella adatok azt mutatják, hogy a legtöbb orosz a fővárosban elsősorban a gyógyfürdőket kereste fel, ezt követően a leghíresebb látványosságokat, így a Budai várat, a Parlamentet és a Hősök terét.

Kapcsolódó írásaink

A turizmust erősíti az átjárhatóság

ĀA legtöbbféle szolgáltatást a szabadidő-alszámla tartalmazza, az év végéig bármelyik alszámláróllehet költeni a Szép-kártya által engedélyezett összes célra, akár vendéglátásra is