Gazdaság

Jövőre a családoknak még több támogatás jut, védik a gyerekek érdekeit

Költségvetési tervek

A jövő évi költségvetésben csaknem 3000 milliárdot szeretnénk fordítani a családok támogatására – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán.

Felsorolta: ebben benne van a családi adókedvezmény, a fiatalok személyijövedelemadó-mentessége, a legalább négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége, az otthonteremtési program, a megemelt árvaellátás, a megemelt gyod és mindaz, amit családtámogatásként ismerünk. „Bízunk benne, hogy az Országgyűlés elfogadását követően, a jövő évben még nagyobb erőforrással tudjuk támogatni a magyar családokat” – tette hozzá.

Novák Katalin a napokban azt nyilatkozta a közmédiának: egyszerűsítik és hatékonyabbá teszik a tartásdíj behajtását, az erről szóló törvényjavaslatot benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek. A tartásdíj az egyszülős családban nevelkedők jólétét hivatott szolgálni, és ha ezt nem fizeti meg a tartásdíj fizetésére kötelezett, akkor a gyerek érdekeit sérti. A törvényjavaslattal a gyermekek érdekét szeretnék szolgálni.

Kapcsolódó írásaink