Gazdaság

Érdemes élni a pályázatokkal

A hazai élelmiszeripar a következő években nagymértékű forráshoz jut

A hazai élelmiszeripar a következő években példátlan mértékű forráshoz jut, amelynek köszönhe­tően komoly fejlesztések várnak az ágazatra.

A pályázatok lehetőségével érdemes élni – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára közölte lapunkkal az Agrárminisztérium (AM). Erdős Norbert a Bikácsi Agrár Kft. húsüzemben, a Bát.Grill Kft. Baromfifeldolgozóban, valamint az Eszterbauer Borászatban tett látogatásán kifejtette, hogy az AM folyamatosan együttműködik a pályázatok tervezése során az élelmiszeripari érdekképviseletekkel és a szakmai szervezetekkel, felhasználva a korábbi támogatási időszakok tapasztalatait.

Az idei összesen 250 milliárd forintos élelmiszerblokkból a kis értékű 50 milliárd forint keretösszegű eszközbeszerzési, valamint a komplex 200 mil­liárd forint keretösszegű beruházási felhívás várhatóan nyáron jelenik meg. Mindkét esetben két célterületet definiáltunk, általánosságban az élelmiszeripar és külön a borászatok számára – hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink