Gazdaság

Kizárólag az oltás mentheti meg a turisztikai szezont

Biztonsági intézkedések

Csak a védőoltás, a magas szintű átoltottság mentheti meg a idei turisztikai szezont – hangsúlyozta Deli Andor fideszes EP-képviselő a távirati irodához eljuttatott, a témában kapcsolódó közleményében tegnap.

Kizárólag az oltás mentheti meg a turisztikai szezont
Egyelőre még üresek a strandok
Fotó: https://www.olbia.it/

A politikus kitért arra, hogy Brüsszel jelenleg a digitális zöld­igazolással próbálja elterelni a figyelmet az elrontott vakcinabeszerzésről, és ha meg akarjuk menteni a nyári idegenforgalmi szezont, fel kell gyorsítani az oltakozást. Kizárólag a védőoltás nyújt hatékony és hosszú távú védelmet, így nemcsak a turizmust segít újraindítani, hanem a mindennapi élet is visszakerülhet a megszokott kerékvágásba – tette hozzá a képviselő.

Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja kijelentette az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén, hogy a nyári utazásokhoz és ahhoz, hogy az élet visszatérhessen a megszokott keretei közé, a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó biztonsági intézkedések meghozatala mellett megbízható, minden európai uniós tagállam által elfogadott közös uniós, digitális oltási igazolványra van szükség.

Az EP belga biztosa hangsúlyozta: az igazolvány lehetővé teszi majd, hogy mindenki biztonságban és megkülönböztetés nélkül utazhasson az unió egész területén akkor is, amikor még nem ért véget a koronavírus-járvány. 

Kapcsolódó írásaink