Gazdaság

Bankszövetség-elnök: A fiatalok pénzügyi oktatása a pénzintézetek érdeke is

Népszerű vetélkedő

A mostani diákok a jövendő banki ügyfelek, ezért a fiatalok pénzügyi oktatása a pénzintézetek számára is fontos – mondta Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! című, a gimnazistáknak szóló vetélkedő online sajtótájékoztatóján tegnap.

Megjegyezte, hogy a diákok pénzügyi tudatosságának növelése remélhetőleg a szülőkre és a nagyszülőkre is kedvező hatást gyakorol. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a versenyre április 12-én délig jelentkezhetnek a középiskolák tanulói négyfős csapatokban, a Diakforum.hu oldalon található űrlap kitöltésével. Eddig négyszáz diák jelezte részvételi szándékát – közölték a szervezők.

A verseny első fordulóját április 13-án tartják, a megyei fordulók ugyanabban a hónapban 15–29. között lesznek, végül pedig május 19-én a húsz legjobb csapat mérheti össze a tudását. A sajtótájékoztatót követően kiadott közlemény szerint számos értékes díjjal jutalmazzák a győztesek mellett a többi résztvevőt is. A döntő első három helyezett csapata és kísérő tanára számára egynapos bécsi tanulmányutat szerveznek; a díjak között szerepelnek 50–250 ezer forint összegű ajándékutalványok, digitális eszközök internet-előfizetéssel.

A pénzügyi vetélkedőt idén második alkalommal szervezi meg a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával – emelték ki. A verseny támogatói közé tartozik továbbá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Pénziránytű Alapítvány, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, a Fundamenta Lakáskassza, az MKB Bank és a Magyar Biztosítók Szövetsége. A verseny szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára.

Kapcsolódó írásaink