Gazdaság

Félrevezető hírekkel támadják a turizmus fejlesztését

Félrevezető hírekkel támadják a turizmus fejlesztését egyes sajtóorgánumok, kifogásolva az induló beruházásokat, miközben a kormány pályázata a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja több száz munkahely megvédésével és létrehozásával - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) a közösségi oldalán közzétett pénteki bejegyzésben.

Félrevezető hírekkel támadják a turizmus fejlesztését
A kormány pályázata a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja több száz munkahely megvédésével és létrehozásával (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Purger Tamás

Kiemelik: ahogyan azt március elején Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, a járvány utáni újraindulást segítve 8 milliárd forintnyi turisztikai beruházás valósul meg Pest megyében a kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával. Nyolc új panzió építése kezdődik meg és 9 szállodában indulnak fejlesztések. „Egyes portálok ma reggeli írásaikban mégis kifogásolták az induló beruházásokat” - írták.

Ezzel szemben tény, hogy a pályázat a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja. A beruházásokkal összesen 410 szállodai szobát újítanak fel, 90 új szállodai- és 130 új panziószoba jön létre, jelentősen javítva ezzel a szálláshely-kínálatot a térségben. A beruházások több száz munkahelyet védenek meg és hoznak létre a kivitelező cégeknél és a felújított szálláshelyeknél - húzta alá a tárca.

Objektum doboz

Kifejtik: Pest megye az uniós előírások miatt lényegesen kevesebb fejlesztési forráshoz jut, a kormány ezért indított célzottan olyan pályázatot, amely a térség beruházásait segíti. A beérkezett pályázatok értékelését Pest Megye Önkormányzata és a Pénzügyminisztérium egymástól függetlenül, az előírásoknak megfelelően végzi, a döntésben részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Államkincstár is.

„A pályázat nélkül ezek a fejlesztések nem tudnának megvalósulni, így akik ezeket a beruházásokat támadják, az érintett 11 települést, több száz munkahelyet és a térség turizmusát támadják” - olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom