Gazdaság

Duna-menti turisztikai program indul

Online konferenciával indul holnap a hat Duna-menti országon átívelő DANUrB+ turizmust segítő projekt – tájékoztatta az MTI-t a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sajtófőnöke.

Ambrus András elmondta, hogy a 2020–2022 közötti projekt a 2017 és 2019 között megrendezett DANUrB kutatási program folytatása.

A mostani szakasz keretösszege 2,7 millió euró, a közös munkában Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Románia és Bulgária vesz részt.

A 19 tagú partnerséget hat egyetem, turizmussal és régiófejlesztéssel foglalkozó kutatóintézetek és ügynökségek, területi önkormányzatok, továbbá civil szervezetek alkotják, a programot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) urbanisztikai tanszéke dolgozta ki és vezeti. A kezdeményezés célja egy átfogó, térbeli-kulturális hálózat, az Európai Kulturális Sétány létrehozása, amely összeköti a Duna-menti közösséget, és ezeket egy márkanév alatt, egyetlen turisztikai célpontként egyesíti.

A projekt tematikus útvonalakat és fejlesztési lehetőségeket kínál, ami növelheti a látogatók számát, meghosszabbítva és kulturális tartalommal töltve meg a régióban töltött idejüket.

Kapcsolódó írásaink