Gazdaság

Tovább folytatódnak a KAP-ról szóló tárgyalások

Agrárjogszabályok

Érvényesítik a magyar érdekeket az európai uniós közös agrárpolitika (KAP) reformjáról szóló tárgyalásokban, ugyanakkor azok folyamatában csak egy mérföldkő volt a tagországok mezőgazdasággal és halászattal foglalkozó minisztereinek október végi luxembourgi ülése, amelyen megállapodásra jutottak a KAP 2023–2027 közötti szabályrendszeréről – mondta Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár egy szakmai fórumon.

Mint mondta: 2021-ig tart a jogszabályok tárgyalási folyamata, a tagállami KAP-stratégiai tervek véglegesítésének és hivatalos benyújtásának, a nemzeti jogszabályok elfogadásának pedig legkésőbb 2021 végén le kell zajlania. A KAP-tárgyalásokban a tartalomról döntenek, azonban kulcsfontosságúak a hétéves keretköltségvetésről szóló döntések is, amelyek meghatározzák a KAP finanszírozását és néhány fontos keretszabályt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom