Gazdaság

Magyar–török pályázat indult közös kutatás-fejlesztési projektek ösztönzésére

Nemzetközi együttműködések

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával megjelent a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Török Tudományos és Technológiai Kutatási Tanács közös pályázata, amely kétoldalú tudományos megállapodás keretében ösztönzi a kutatás-fejlesztési együttműködéseket.

Magyar–török pályázat indult közös kutatás-fejlesztési projektek ösztönzésére
Gulyás Tibor
Fotó: MH

A felhívás célja olyan innovatív projektek támogatása, amelyekből prototípus vagy új termék, technológia születhet. A felhívás magyar részről kétszázmillió forint keretösszeget biztosít a hazai és a török felsőoktatási–kutatóintézeti szféra, valamint vállalkozások ígéretes közös kezdeményezéseinek finanszírozására. Pályázatokat a kiírásban meghatározott fókuszterületeken lehet benyújtani az egészségipartól a műszaki tudományokig. Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár kiemelte: napjainkban egyre fontosabbá válnak a nemzetközi együttműködések a kutatás-fejlesztés területén is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom