Gazdaság

Eredményes az elektromos autók vásárlásának támogatása

Klíma- és természetvédelmi akcióterv

A kormány klíma- és természetvédelmi akcióterve részeként meghirdetett, hatmilliárd forintos keretösszegű pályázata több mint kétezer környezetkímélő jármű kedvezményes beszerzését teszi lehetővé.

A vásárlások már megkezdődtek, az eddig kifizetett támogatásokból hamarosan csaknem 850 elektromos autóhoz és robogóhoz juthatnak hozzá a sikeresen pályázók – mondta tegnap Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. Közölte, élénk érdeklődést váltott ki a tárca által idén májusban meghirdetett, elektromos járművek vásárlását támogató kiírás. Az eredeti, ötmilliárd forintos keretösszeg villámgyorsan kimerült, a pályázatok benyújtását egy nap után le kellett zárni. A kezdeményezés sikerét látva a kormány úgy döntött, 882 millió forinttal megemeli a támogatást.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom