Gazdaság

Csütörtökön kezdődik a közgazdász-vándorgyűlés

Csütörtököm kezdődik a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája, az 58. Közgazdász Vándorgyűlés, amelyet az idén, a pandémia kockázatait mérlegelve teljes egészében az online térben tartják meg.

Csütörtökön kezdődik a közgazdász-vándorgyűlés
Matolcsy György előadása nyitja a közgazdász-vándorgyűlést
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A tanácskozás nyitóelőadását Matolcsy György jegybankelnök tartja Milyen évtizedben hajózunk? (2020–2030) címmel.

A kétnapos tanácskozás központi témáját a pandémia nemzetgazdasági, munkaerő-piaci, pénzpiaci, versenyképességi, digitalizációs, kultúragazdasági és sportközgazdasági következményei, valamint a válságból való kilábolás lehetséges irányai, eszközei adják.

A vándorgyűlés plenáris előadói között Matolcsy György jegybankelnök mellett - ott lesz Varga Mihály pénzügyminiszter, Domokos László ÁSZ-elnök, Freund Tamás MTA-elnök, Parragh László MKIK-elnök, Hernádi Zsolt MOL-elnök, Baranyai Dávid NN-vezérigazgató és Farkas Bertalan dandártábornok, űrhajós.

A plenáris előadások mellett a két nap során két-két panelbeszélgetést is láthatnak élőben streamelve a nézők, így idén sem marad el e konferenciák egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénye, a bankvezérek kerekasztala. Emellett egy előrejelzői fórumot, valamint egy innovációs és egy európai uniós panelbeszélgetést követhetnek figyelemmel az érdeklődők a konferencia honlapján.

A konferencia teljes programja itt érhető el.

A tanácskozás két napja alatt nyolc plenáris előadást és négy kerekasztal-beszélgetést nézhetnek és hallgathatnak meg térítésmentesen az érdeklődők a konferencia weboldalán valamint YouTube- és Facebook-csatornáján. Ezzel egyidőben 15 tematikus szekció videóanyaga válik - ugyancsak ingyenesen - megnézhetővé-meghallgathatóvá a honlapon. Az idei vándorgyűlésen így összességében 115 előadó csaknem 35 órányi videóanyagban osztja meg gondolatait a hallgatósággal.

Kapcsolódó írásaink