Gazdaság

Az egészség felé tereli a nyájat a Fitpuli

A Startup Innovációs Díj eddigi nyertesei mind gyors növekedési pályát futottak be, a verseny erős, a társadalmi elvárás pedig komoly ezekkel a cégekkel szemben

A Startup Innovációs Díjat nyert Fitpuli alkalmazás a digitális lehetőségeket hasznosítva kiemelkedő gazdasági és társadalmi hasznot eredményezett.

Az egészség felé tereli a nyájat a Fitpuli
Oláh Dániel (középen), a Fitpuli ügyvezető igazgatója vehette át az innovációs díjat
Fotó: MH/Purger Tamás

Egészségfejlesztő mobilalkalmazá-sáért a győri Fitpuli Kft. nyerte a Magyar Innovációs Szövetség és a Valor Hungariae Zrt. 2019-es Startup Innovációs Díját. Az applikációt az elismerés tegnapi díjátadóján, Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára méltatta. Gulyás Tibor üdvözölte, hogy a Fitpuli alkalmazás a digitális lehetőségeket hasznosítva kiemelkedő gazdasági és társadalmi hasznot eredményezett. A fejlesztők helyesen ismerték föl, hogy az applikációjukat vállalati közösségek is hasznosíthatják, hiszen az egészségre költött források a munkaadók számára sokszorosan megtérülnek.

A nyertes céget a Valor Hungariae Zrt. tudományos igazgatója is köszöntötte. Lőwy Dániel a mobilalkalmazások jelentőségét méltatva kifejtette, hogy világszerte 2,7 milliárd okostelefon és 1,35 milliárd tablet működik. Egy felhasználó átlagosan harminc mobilalkalmazást használ. Az applikációk számát megbecsülni is nehéz, a nagy internetes áruházak több milliót kínálnak, jövedelmezőségük dollárban kifejezve százmilliárdokban mérhető. A nagy számok kiemelkedő társadalmi elvárást jeleznek, de azt is mutatják, hogy a verseny rendkívül erős – tette hozzá.

A Fitpulinak sikerült kitűnnie a mezőnyből, köszönhetően annak, hogy a legkorszerűbb digitális termékfejlesztési tudással, tudományos kutatások alapján készült. Az alkalmazás az adatvédelmet biztosítva képes összekapcsolódni más egészségügyi platformokkal, és készít személyre szabott programokat az egészség megőrzéséhez – emelte ki Lőwy Dániel. A Magyar Innovációs Szövetség alapító elnöke hangsúlyozta, hogy a Startup Innovációs Díj eddigi nyertesei mind gyors növekedési pályát futottak be. Pakucs János szerint a Fitpuli eredményei bizonyítani fogják, hogy a bírálók idén is jól döntöttek.

Kapcsolódó írásaink

Innovációval a járvány ellen

ĀVállalati háttérrel zajlik jelenleg lélegeztetőgép, immunreakciót támogató terápiás szérum és gyógyszer fejlesztése