Gazdaság

Lélegeztetőgépekkel segít a Videoton a vírus elleni küzdelemben

Társadalmi felelősségvállalás

A Videoton Holding Zrt. több, a koronavírus elleni küzdelemben használható védőeszközt és a betegség kezelésében nélkülözhetetlen, speciális, non-invazív lélegeztetőgépet adományozott a Fejér Megyei Szent György Kórháznak és a Dél-pesti Centrumkórháznak.

A Videoton fontos feladatának érzi, hogy lehetőségeihez képest segítse a küzdelem első frontjában álló egészségügyi intézményeket – írja a társaság lapunknak megküldött közleményében. A járvány kitörésekor a vállalatcsoport tízmillió forintos anyagi támogatást juttatott a székesfehérvári védekezési alapba, és március folyamán betegszállítás céljára egy mikrobuszt adott át a helyi kórháznak. A jelenlegi adomány egy további lépés az előbbieken túl. A légzéstámogatás fontos feladat a Covid–19-betegség gyógyításban, ezért a Videoton öt non-invazív lélegeztetőgépet szerzett be a professzionális orvosi eszközök gyártójaként jól ismert olaszországi Dimar Srl.-től mintegy 12 millió forint értékben. A készülékek április utolsó hetében érkeztek meg a gyártótól. Ezekből a Fejér Megyei Szent György Kórház részére április 30-án a Videoton nevében Sinkó Ottó adott át három lélegeztetőgépet és a hozzájuk tartozó kiegészítőket, illetve azt a tíz magas minőségű, 3M gyártmányú félálarcot, amelyhez a Videoton 3D technológiával gyártott olyan szelepeket, amelyekkel a legmagasabb fokú védelem garantálható az egészségügyi személyzet számára.

Kapcsolódó írásaink

A mentorprogram is alkalmazkodik

ĀSzükség van minden gazdasági szereplő együttműködésére, megértésére és partnerségére– nyilatkozta lapunknak Balla Gergely, a projekt vezetője