Gazdaság

Több mint 2 milliárd forintnyi támogatást utaltak az innovációs pályázatok nyerteseinek

A gazdaság mielőbbi újraindítása, illetve további erősítése elképzelhetetlen a K+F+I tevékenység nélkül, ezért a kormány azon dolgozik, hogy minden támogatást megadjon az érintetteknek - jelentette ki Schanda Tamás.

Több mint 2 milliárd forintnyi támogatást utaltak az innovációs pályázatok nyerteseinek
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kiemelt szerepet játszik a kormányzat KFI stratégiájának és innovációs törekvéseinek megvalósításában
Fotó: Pixabay

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: az NKFIH is ezért tette egyszerűbbé és gyorsabbá a pályázói számára az adminisztratív folyamatokat, és ezért indított a kormány negyvenszázalékos bértámogatási programot a kutatás-fejlesztési, mérnöki munkahelyek védelme érdekében.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kiemelt szerepet játszik a kormányzat KFI stratégiájának és innovációs törekvéseinek megvalósításában. A koronavírus által előidézett veszélyhelyzet azonban új megközelítéseket és célzott eszközök bevezetését kívánja meg a hivataltól.

Az NKFIH könnyített előlegkifizetési szabályokkal enyhíti a folyamatban lévő projektek likviditási nehézségeit, emellett egyszerűbb eljárási szabályokkal, meghosszabbított határidőkkel is segíti a pályázatok kedvezményezettjeit.

Sebők Katalin, az NKFIH elnökhelyettese elmondta: „A megváltoztatott előlegkifizetési szabályok életbe lépését követően a hivatal soron kívül megkezdte a beérkezett előlegigények feldolgozását, melynek eredményeként 48 órán belül 22 vállalkozásnak több, mint 2 milliárd forintnyi támogatás került átutalásra.

Könnyített előlegkifizetési-, valamint egyszerűbb eljárási szabályokkal és meghosszabbított határidőkkel segítjük a hazai kutatás-fejlesztés és innovációs tevékenységet végző pályázókat projektjeik megvalósításában. Folyamatosan érkeznek be a kérvények az előlegkifizetésekre, melyeknek feldolgozásáról és utalásáról a lehető leghamarabb intézkedünk.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom