Gazdaság

Díjmentesen utalhatnak egymásnak a Viber-felhasználók

A Viber üzenetküldő applikáció alatt működő moneytou fizetési lehetőség használatát május 31-ig díjmentessé tette a felhasználók számára a szolgáltatást üzemeltető NeoPay kft. Az akció nem csak az online fizetési megoldások népszerűsítését szolgálja, hanem a készpénzes tranzakciók visszaszorítását is segíti a járvány ideje alatt - olvasható a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Díjmentesen utalhatnak egymásnak a Viber-felhasználók
A járvány idején különösen fontossá vált a személyes kontaktusok kerülése, ami felgyorsítja a digitalizáció amúgy is bámulatos ütemű terjedését
Fotó: androgeek.hu

Regisztrációs, számlanyitási és számlavezetési díjak ugyan eddig sem terhelték a Moneytou azonnali pénzküldési szolgáltatását, de mostantól május 31-ig átvállalja a tranzakciós díjakat a szolgáltatást üzemeltető NeoPay Kft.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ebben az időszakban a Moneytou-val bármilyen Viber-felhasználó költségek és mindenféle érzékeny adatok megadása nélkül küldhet pénzt más viberezőnek.

A pénzmozgás a felhasználók bankszámlái között – illetőleg bankkártyáik által hitelesítetten – történik, tehát sem a Viber, sem a Moneytou bővítmény, sem pedig a NeoPay nem kezel közvetlenül pénzt.

A szolgáltató nem tesz különbséget a meglévő ügyfelei és az akció során csatlakozó új felhasználók átutalásai között, így akár hárommillió magyar Viber-felhasználó élvezheti a díjmentes átutalás előnyeit.

A járvány idején különösen fontossá vált a személyes kontaktusok kerülése, ami felgyorsítja a digitalizáció amúgy is bámulatos ütemű terjedését számos területen, a távmunkától a távoktatáson át a házhozszállításig. A készpénzforgalmat egyébként is évek óta igyekeznek visszaszorítani a szereplők, de a digitális pénzforgalmi megoldásoknak most különös jelentősége lett a járvány terjedésének megelőzésében, hiszen a bankjegyek, érmék és a kapcsolódó infrastruktúra kiváló terepe a fertőzés átadásának.

„A Viber felhasználók készpénz érintése nélkül, azonnali teljesítéssel, biztonságosan tudják rendezni egymás között a mindennapos pénzügyi helyzeteket, amelyet most minden kapcsolódó költség átvállalásával igyekszik támogatni a NeoPay júniusig” – fogalmazott a cég többségi tulajdonosát, az EXIM Exportösztönző Magántőkealapot kezelő GB & Partners Zrt. igazgatósági tagja, Winkler Balázs.

A Moneytou tavaly kezdte meg működését Magyarországon, a GB & Partners által kezelt alap befektetésének köszönhetően és heteken belül már az ötödik országban indul el a régiónkban.

Kapcsolódó írásaink