Gazdaság

Innovatív képzés révén növelhető a cég teljesítménye

A Dobbantó programban a vállalkozó nők a gyakorlati tudás mellett egy hosszú távon fennmaradó közösségnek is részesei lehetnek

A Budapest Bank tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hozta létre a Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek programot, hogy támogassa a nőket vállalkozói ismereteik bővítésében, a kapcsolatteremtésben, segítve őket a vállalkozás indításában és fejlesztésében. A kezdeményezés azóta is töretlen sikerrel működik. A program szakmai együttműködő partnere és a képzések megvalósítója a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője. Lakatosné Lukács Zsuzsannával, az alapítvány ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Innovatív képzés révén növelhető a cég teljesítménye
Olyanok is részt vehetnek a programban, akik saját vállalkozást alapítanának – mondta lapunknak Lakatosné Lukács Zsuzsanna
Fotó: MH

– Mit gondol, mi lehet a program sikerének titka?

– Elismertsége alapvetően néhány jól megfogható tényezőn múlik. Az egyik ilyen az oktatók magas szintű szakmai felkészültsége, ami nemcsak az átadott tudásanyag tartalmában jelenik meg, hanem a tudás átadásának módszereiben is. Különösen figyelünk arra, hogy innovatív módszertanokat alkalmazzunk, és naprakész információval szolgáljunk a tréning résztvevőinek. A másik fontos tényező a testreszabott, a gyakorlatban azonnal alkalmazható tudás, amely képessé teszi a vállalkozónőket arra, hogy saját maguk készítsék el az üzleti tervüket, alakítsák ki az üzleti modelljüket. Ennek a tudásnak a birtokában továbbá képesek lesznek használható és alapos marketingterv összeállítására, a leghatékonyabb értékesítési csatornák alkalmazására, vállalkozásuk szakavatott vezetésére és nem utolsósorban tevékenységük fókuszált bemutatására, akár egy üzletszerzési tárgyaláson, akár egy partnertalálkozón. A csoport munkájában mentorként egy tapasztalt vállalkozó nő is részt vesz, aki a saját vállalkozása működtetésében, fejlesztésében szerzett tapasztalataival segíti, támogatja a résztvevőket.

– A tudás mellett milyen tapasztalatokat szerezhetnek?

– A Dobbantóban a vállalkozó nők a gyakorlatban alkalmazható tudás mellett egy hosszú távon fennmaradó vállalkozói közösséget is kapnak. Azon kívül, hogy megismerik egymást, hasznos ötletekkel, tippekkel is támogatják egymás tevékenységét, és gyakran alakul ki közöttük üzleti kapcsolat, akár társas vállalkozás formájában is. A legfontosabb azonban talán az, hogy mi is és a bank is folyamatosan kapcsolatban állunk minden egyes részvevővel, várjuk és feldolgozzuk az észrevételeiket, javaslataikat, és beépítjük azokat a következő tréningek anyagába, ilyen módon is folyamatosan fejlesztve a képzést.

– A Dobbantó program mindig hoz újdonságot. Idén mire számíthatnak a vállalkozó nők?

– A már hagyományosan, évről évre elérhető tizenkét napos Dobbantó-képzés és az egynapos Business Model Canvas workshop mellett idén két újdonságot nyújt a Dobbantó Program. Az egyik, hogy sem a kurzus közben, sem azt követően nem hagyjuk magukra a vállalkozónőket. Fejlődésüket, további haladásukat a képzés alatt, amint már említettem is, egy tapasztalt vállalkozó nő mentorként támogatja. Azt követően pedig a Budapest Bank fiókvezetői mentorálják őket. Ők, önkéntes tevékenységük keretében, a vállalatfinanszírozási folyamatok, valamint a banki termékek és rendszerek megismertetésében fogják támogatni az érdeklődőket. A másik újdonság a vállalkozónők digitális kompetenciáinak fejlesztését segítő négynapos képzés bevezetése, amelyhez további három óra egyéni szakértői tanácsadás társul. A vállalkozók digitális ismereteinek bővítése, vállalkozásuk digitális alapokra helyezése kiemelten fontos hatékonyságuk javítása érdekében. Ez a képzés segítséget nyújt azoknak, akik a vállalkozásuk stabilitása, növekedése érdekében javítani szeretnék belső hatékonyságukat, és szeretnék átlátni, megismerni azokat a digitális eszközöket, melyek segítségével vállalkozásuk teljesítménye a többszörösére növelhető. A képzés gyakorlati részei azonnal hasznosítható tudást nyújtanak a projektmenedzsmentben, a dokumentumkezelésben, az online marketingben. A vállalkozások által használt felhőalapú rendszerek összekapcsolási lehetőségeinek megismerése pedig a rendelkezésre álló eszközök jobb kihasználtságát eredményezi.

– Mik a jelentkezés feltételei?

– A képzésekre és workshopokra minden olyan hölgy jelentkezését várjuk, aki már működteti saját vállalkozását és szeretné azt továbbfejleszteni, illetve megismerni korunk vállalkozásokkal szemben támasztott kihívásait, követelményeit. Olyanok jelentkezését is várjuk ugyanakkor, akik még nem vállalkoznak, de már van ötletük, amelyre alapozva szívesen életre hívnák a saját vállalkozásukat. A Dobbantó-képzésre jelentkezni kérdőív kitöltésével lehet a Dobbanto.seed.hu oldalon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom