Gazdaság

Itthon kell tartani a működő tőkét

Szakmai és kutatási támogatást is nyújt a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Közhasznú Egyesület, valamint célja a munkahelyek létesítése és fenntartása

Az utóbbi időben több program és pályázat támogatja a családi vállalkozásokra jellemző generációváltás problémájának minél hatékonyabb megoldását. Ezt a feladatot tűzte ki célul a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Közhasznú Egyesület is.

Itthon kell tartani a működő tőkét
Előttem az utódom: több program segíti a családi vállalkozások generációváltását
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Elsősorban a cégeket mostanában érintő generáciováltás problémájával foglalkozunk, és annak is inkább a humán oldalával – mondta lapunknak Boross Dávid, a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Közhasznú Egyesület elnöke. Hozzátette, olyan felelős családi vállalkozásokat támogatnak, segítenek és integrálnak, amelyek célja a társadalmi szerepvállalás, a munkahelyek létesítése és fenntartása, a szociális integráció elősegítése, továbbá a családi vállalkozási modell meghonosítása, fenntartása és fejlesztése a jövő nemzedékek számára.

Az egyesület egyúttal közvetíti a más országokban kialakult tapasztalatokat és tudást Magyarország irányába, valamint tagként részt vesz a The Family Business Network International nemzetközi szervezet munkájában. Boross Dávid kiemelte, fontos, hogy a vállalkozások által felhalmozott „materiális és immateriális értékek hosszútávon hozzájáruljanak a családok,
a vállalkozások és a nemzeti kultúra fejlődéséhez”, és hogy a megtakarítások Magyarországon maradjanak, mégpedig működő tőke formájában. Ezen cél megvalósulásához az egyesület szakmai, integrációs, képzési és kutatási támogatást nyújt, valamint elősegíti a felelős családi vállalkozások együttműködését, tapasztalatcseréjét és érdekérvényesítését, részletezte.

A tagok számára rendszeresen programokat szerveznek, ahol a személyes tapasztalatcsere lehetőségét biztosítja. „Egyesületünk számára nagyon fontos, hogy tagjainkat és általában a családi vállalkozásokat pénzügyi, jogi és strukturális szempontból is felkészülten érje az utódlási folyamat. Szakmai eseményeinken tapasztalt szakértőink a felmerülő témákban segítséget nyújtanak” – mondta az elnök.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom