Gazdaság

Mustár virslivel, kezdődhet a szilveszter

A prémiumkategóriás termékek fogynak a legjobban – Az éves pezsgő- és lencsemennyiség felét év végén értékesítik

Virsliből az év utolsó heteiben adják el a legtöbbet, de az évente eladott lencse- és pezsgőmennyiség felét is az újév előtti időszakban értékesítik az áruházláncok.

Mustár virslivel, kezdődhet a szilveszter
Szinte nincs olyan virslifajta, amelyre az óév utolsó napjaiban ne lenne kereslet
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A virsli a szilveszter időszaka előtt a legkelendőbb – nyilatkozta lapunknak Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország kommunikációs cégvezetője. Szerinte a vásárlók egyaránt keresik a baromfi-, a sertés-, a műbeles, a juhbeles, valamint a bél nélküli virsliket, a bécsi virsli a legkedveltebb. A tömény italok tekintetében a gyógynövénytartalmú likőrök a legkelendőbbek karácsony előtt, de a szilvesztert megelőző napokban szintén megnő az érdeklődés a vodka, a whisky és a gin iránt. Az is megfigyelhető, hogy ebben az időszakban több fogy a tonikból és a narancsléből is – tette hozzá.

Maczelka Márk, a SPAR magyarországi leányvállalatának kommunikációs vezetője lapunknak elmondta, az áruházlánc a nagy forgalomra tekintettel mintegy 980 tonna virslit szállít az üzletekbe, idén is a drágább, prémiumkategóriás termékek fogytak a legjobban. Ebben az időszakban jelentősen megnő a kereslet a torma, mustár és majonéz iránt is. A mustár forgalma a háromszorosára növekszik. Kiemelkedő forgalmat generálnak a hidegkonyhai készítmények is a téli ünnepek közeledtével. Míg az üzem hetvenezer kilogramm salátát készített tavaly decemberben, ez a szám erre az évre nyolcvan–kilencvenezer kilogrammra emelkedett.

A virsli mellett kiemelt helyen van a lencse is a vásárlók igényeinek listáján. A kommunikációs vezetők egyetértettek abban, hogy a lencse éves mennyiségének felét ebben az időszakban értékesítik. A fogyasztók egyaránt keresik a nagy magvú, a közepes magvú, a vörös és fekete lencsét – egészítette ki a SPAR Magyarország képviselője.

A szilveszteri ételekkel párhuzamosan megnövekedik az alkoholtartalmú italok értékesítése. Ezek között első helyen a hagyományos pezsgő áll.

Az éves pezsgőmennyiség nagyjából felét a november–december hónapokban értékesítik – közölte lapunkkal Lőrik Tamás, a Törley Pezsgőpincészet termékmenedzsere. A karácsonyi időszakon kívül a legerősebb a három nyári hónap, illetve a húsvét időszaka.

Kapcsolódó írásaink