Gazdaság

Máris népszerű a nyelvtanulási kölcsön

Az új termék bevezetése óta egyre növekszik az érdeklődés, a Diákhitel Központ idén több ezer igénylésre számít

Rendkívül nagy érdeklődés övezi a Diákhitel Központ október 1-jétől bevezetett új termékét, már háromszáz egyetemi hallgató és volt hallgató igényelte a Nyelvtanulási Diákhitelt a bevezetés óta eltelt egy héten. Az ügyfelek szinte kivétel nélkül a maximális ötszázezer forintot kérték, és a legtöbben a maximális ötéves futamidőt választották – nyilatkozta lapunknak Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

Máris népszerű a nyelvtanulási kölcsön
Azok a volt hallgatók is élhetnek a lehetőséggel, akik tanulmányaikat már befejezték, azonban nyelvvizsga hiányában a diplomát még nem kapták kézhez
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Nyelvtanulási Diákhitel bevezetéséről azzal a céllal döntött májusban a kormány, hogy a felsőoktatási hallgatók és volt hallgatók kedvező anyagi forráshoz jussanak a nyelvvizsga-követelmények teljesítéséhez szükséges nyelvtudás elsajátításához. A rendkívül kedvező forrást az igényelheti, aki még nem rendelkezik a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával vagy nyelvvizsgákkal, függetlenül attól, hogy hallgatói jogviszonya aktív vagy passzív. Fontos továbbá, hogy azok a volt hallgatók is élhetnek a lehetőséggel, akik atanulmányaikat már befejezték, azonban nyelvvizsga hiányában a diplomát még nem kapták kézhez.

Az előzetes felmérések és az új termék bevezetése óta érzékelhető egyre növekvő érdeklődés alapján a Diákhitel Központ több ezer igénylésre számít már 2019-ben – hangsúlyozta Magyar Péter. A vezérigazgató kiemelte, hogy a hitel bármely nyelv tanulására felvehető, amely a diploma megszerzéséhez szükséges. A legkisebb felvehető összeg százezer forint, ötvenezer forintonként emelkedve legfeljebb ötszázezer forint lehet a megigényelt hitel. Az idegen nyelvek többségénél a sikeres nyelvvizsga letételét követően a hitel kamatmentessé válik. Ezt megelőzően a kamat mértéke megegyezik a szabadon felhasználható Diákhitel1 kamatával (jelenleg 1,99 százalék).

Az igénylés első lépéseit online kell megtenni. A cég weboldalán szükséges kitölteni a Hiteligénylési adatlapot, majd azt kinyomtatni. A kitöltött adatlap és az igényléshez szintén szükséges hallgatói jogviszony-igazolás személyesen adható le egyes Diákhitel-partnerintézményekben vagy a Diákhitel Ügyfélszolgálaton.

Kapcsolódó írásaink