Gasztro
Tanácsok kávékedvelőknek
Így hozhatják ki a legtöbbet ebből az italból

„Válasszon arabica kávét, amely több hasznos tápanyagot tartalmaz. A közepes pörkölésű ideális, mivel megőrzi az antioxidánsokat” – ajánlotta a szakértő. Azt is sürgette, hogy a legegészségesebb főzési módszert válasszuk: szerinte a szűrt kávé a legjobb, mivel ebben található a legkevesebb olyan anyag, amely emeli a vér koleszterinszintjét.
A szakember hozzátette, hogy a kávét különféle adalékanyagokkal egészségesebbé lehet tenni. A fahéj például segít szabályozni a vércukorszintet és elősegíti a testsúlyszabályozást, a kurkuma és a fekete bors gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, a kókuszolaj pedig gyors energiát biztosít az agynak és növeli a jóllakottság érzését – magyarázta.