Gasztro
Keksz, ami lelassítja az öregedést
Nem utolsó sorban igazi vendégváró kedvenc is

A snickerdoodle egy olyan fahéjas süti, amit senki sem fog tudni kiverni a fejéből, miután megkóstolta: lágy, omlós és egyszerre ropogós. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor nagyon gyorsan elkészül, még konyhatündérnek sem kell lenni hozzá és a bőrünkre is szuper hatással van. Tökéletes választás lehet a hűvös, bekuckózós, filmnézős estékre vagy vendégvárónak, és a legjobb recept egy barátnős délutáni programhoz is.
Snickerdoodle, a legfinomabb fahéjas keksz
A snickerdoodle a legjobb alternatíva, ha valaki egy kis édességre vágyik, mert pillanatok alatt elkészül és istenien finom lesz. A legjobb az egészben, hogy fahéj is kell hozzá, ami köztudottan lassítja az öregedést és zsírégető hatása is van – írta meg a Life. Kell ennél több, hogy bűnözés közben még jótékonykodunk is a testünkkel?
Recept:
Hozzávalók:
- 190 g liszt
- 1 teáskanál borkősav
- ¾ teáskanál szódabikarbóna
- Egy csipetnyi só
- 120 g sótlan, szobahőmérsékletű vaj
- 200 g kristálycukor (lehet vegyesen nádcukorral is)
- 1 tojás
- 1 evőkanál tej
- Vaníliaaroma ízlés szerint
- Fél evőkanál fahéj
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat a cukor háromnegyedével (a többit tegyük félre későbbre).
- Következő lépésként adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vaníliaaromát, majd keverjük krémesre.
- Öntsük egy másik tálba a száraz hozzávalókat: a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a borkősavat.
- A lisztes keveréket hozzáönthetjük óvatosan, kis adagokban a nedves hozzávalókhoz, és addig kavarjuk, míg szépen össze nem áll egy egész masszává.
- Ha mindezzel megvagyunk, akkor takarjuk le és hagyjuk pihenteti a hűtőben a tésztát 1 órán keresztül.
- Mire letelik ez az idő, melegítsük fel a sütőt 180 fokra és mixeljük össze a fahéjat a maradék kristálycukorral.
- Formáljunk kis golyókat, amiket ne felejtsünk el meghempergetni a fahéjas cukorban, mielőtt a tepsire tennénk!
- Süssük 10-15 percig, míg szép barnák nem lesznek és már ehetjük is!