Gasztro
Érdemes bárányhúst enni
Nem csak finom, egészséges is

Húsvét idején talán több bárányhúst eszünk, mint az év többi részében. Számtalan olyan ok van, ami miatt érdemes többször beiktatni az étrendünkbe. Ráadásul minden korban remek választás lehet.
A bárány természetesen gazdag fehérjében, ami segíti az izomnövekedést és támogatja az izomtömeget.
A fehérjék a gyermekek csontjainak normál növekedéséhez és fejlődéséhez is szükségesek.
A bárány természetesen hét vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek támogatják az egészséget és a jó közérzetet.
A bárány négy alapvető vitamint tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget, de vitamintartalmának köszönhetően elősegíti az immunrendszer normál működését is.
A bárányhús rendszeres fogyasztása támogathatja a normál szellemi működést is.
Az L-karnozin olyan vegyület, amely két aminosavat (fehérjét) tartalmaz egymáshoz kapcsolódóan: béta-alanint és hisztidint. Csak bizonyos élelmiszerek tartalmaznak nagy mennyiségben karnozint, és ezek közé tartozik a bárányhús. A karnozin nem esszenciális tápanyag, mivel szervezetünk belsőleg képes előállítani. A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy a külső forrásokból származó nagy mennyiségű karnozin további egészségügyi előnyökkel járhat. Úgy tűnik, hogy a karnozin érelmeszesedés-ellenes hatással bír, ami azt jelenti, hogy segíthet a szív- és érrendszeri betegségek elleni védekezésben.