Gasztro

Érdemes bárányhúst enni

Nem csak finom, egészséges is

Fehérjében és tápanyagokban természetesen gazdag, számos előnnyel jár a bárányfogyasztás a kiegyensúlyozott étrend részeként.

Érdemes bárányhúst enni
A bárányhús tápanyagokban is gazdag
Fotó: AFP/Connect Images/Diana Miller

Húsvét idején talán több bárányhúst eszünk, mint az év többi részében. Számtalan olyan ok van, ami miatt érdemes többször beiktatni az étrendünkbe. Ráadásul minden korban remek választás lehet.

A bárány természetesen gazdag fehérjében, ami segíti az izomnövekedést és támogatja az izomtömeget.

A fehérjék a gyermekek csontjainak normál növekedéséhez és fejlődéséhez is szükségesek.

A bárány természetesen hét vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek támogatják az egészséget és a jó közérzetet.

A bárány négy alapvető vitamint tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget, de vitamintartalmának köszönhetően elősegíti az immunrendszer normál működését is.

A bárányhús rendszeres fogyasztása támogathatja a normál szellemi működést is.

Az L-karnozin olyan vegyület, amely két aminosavat (fehérjét) tartalmaz egymáshoz kapcsolódóan: béta-alanint és hisztidint. Csak bizonyos élelmiszerek tartalmaznak nagy mennyiségben karnozint, és ezek közé tartozik a bárányhús. A karnozin nem esszenciális tápanyag, mivel szervezetünk belsőleg képes előállítani. A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy a külső forrásokból származó nagy mennyiségű karnozin további egészségügyi előnyökkel járhat. Úgy tűnik, hogy a karnozin érelmeszesedés-ellenes hatással bír, ami azt jelenti, hogy segíthet a szív- és érrendszeri betegségek elleni védekezésben.

Kapcsolódó írásaink