Gasztro

Elrajtol az őszi Étterem Hét

Október 10. és 27. között, 18 napig tart a ma induló őszi Étterem Hét. Országszerte több mint 190 kiváló étterem várja kedvező, fix árú menüsorokkal azokat, akik asztalt foglalnak a rendezvényre – írják sajtóközleményükben a szervezők.

Elrajtol az őszi Étterem Hét
Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amire a www.etteremhet.hu weboldalon van lehetőség
Fotó: AFP/Olivier Chassignole

Az éttermek között számos a magyar gasztroajánlások legjobbjai között található, tizenegyen szerepelnek a Michelin ajánlókatalógusában is. A rendezvényre még foglalhatók asztalok, de a minőségi vendéglátást szem előtt tartva a helyek korlátozottak.

Az őszi Országos Étterem Héten részt vevő Michelin-ajánlással rendelkező éttermek a következők: A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód), Costes Downtown, Hoppá! Bistro, Lokal47 (Kéthely-Balaton), Macok bisztró (Eger), Mák étterem, Moszkvatér bisztró, Spago by Wolfgang Puck, UMO Restaurant, Végállomás Bistro & Wine (Miskolc), Zip’s (Miskolc).

Az éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált háromfogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak. Az árak nem nőttek a tavaszi szezon óta, így a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól lehet elérni a menüket, szervízdíjjal együtt.

Ahogy az eddigi években, így most is kifejezetten ritka és különleges fogások gazdagítják a kínálatot. A megízlelhető fogások között van kakasgulyás, fácáneszencia, bárány consommé bárány raviolival, rántott malacfül, hortobágyi Angus rib-eye steak, Wagyu marha, őz carpaccio, szarvas bélszín, BBQ lazac, Szent Jakab kagyló, vörös tonhal, mákos gubás tiramisu, csokoládé szarvasgombával. Néhány étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot is kínál.

Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amire a www.etteremhet.hu weboldalon van lehetőség. A programban részt vevő vendéglők különleges eseményként tekintenek az Étterem Hétre: a foglalási lehetőségek kialakításakor figyelembe veszik az adott étterem nagyságát, az átlagos forgalmat az adott időpontban, és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

Kapcsolódó írásaink

Enni jó

ĀNem mindegy, hogy azért eszik, mert kell vagy azért, mert élvezi