Faktum

Nyugat-Európa kapui zárulnak

Egyre inkább felismerik a választott európai politikusok a bevándorlás korlátozására irányuló társadalmi igényt, és ez már nem is feltétlenül oldal-, vagy ideológiafüggő – fejtette ki Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet kutatója a Faktumban.

Nyugat-Európa kapui zárulnak

A szakértő hozzátette, a „brüsszeli mikroklímában élő”, nem választott bürokratákkal kapcsolatban kevésbé optimista. „Nyugat-Európának zárulnak a kapui, Brüsszel pedig nem igazán vesz tudomást az európai realitásokról” – foglalta össze.

Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet kutatója a Faktum felvételén
Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet kutatója a Faktum felvételén
Fotó: MH/Purger Tamás

Sayfo Omar rámutatott, hogy kívülről ugyan a bevándorlók „egy nagy masszának” tűnhetnek, valójában azonban ennél sokkal megosztottabbak, sokkal kisebb a belső szolidaritás, mint kívülről feltételeznénk. A műsorban szó esett arról, milyen integrációs kihívásokkal küzd mások mellett Franciaország. 

Objektum doboz

A Faktum már elérhető a legnépszerűbb felületeken is!

Hallgassa meg adásainkat

‎

A műsor házigazdája: Őry Mariann

Készítette: Görgényi Levente és Németh Zoltán

Főszerkesztő: Petán Péter

Kapcsolódó írásaink

Átnevelné a gyerekeket a genderlobbi

ĀAz elmúlt évek egyik legdurvább korrupciós botrányának nevezte a Városháza ügyében kiderült részleteket Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Faktumban

A szuverenitásunk a tét

ĀAz úgynevezett jogállamisági mechanizmusról szóló vita végső soron a szuverenitásunkról szól – hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán a Faktumban