Faktum

G. Fodor Gábor: A baloldalnak mindig van lejjebb

Megkezdődött a visszaszámlálás a jövő évi parlamenti választásokig, a parlament hétfői ülésén pedig a baloldal minősíthetetlen hangnemben, személyeskedve, fenyegetőzve reagált Orbán Viktor miniszterelnök bejelentéseire – erről beszélgettünk G. Fodor Gáborral, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatójával a Faktumban.

G. Fodor Gábor: A baloldalnak mindig van lejjebb

A politológus felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök üzenete az volt, „nem beszélni kell, hanem cselekedni”, ennek megfelelően a nemzeti konzultációra alapozva nagyon komoly bejelentéseket tett, amelyek érezhető előremozdulást jelentenek majd a családok jólétében, legkésőbb a jövő év elejétől.

A baloldal hangnemével kapcsolatban G. Fodor úgy fogalmazott: mindig azt hisszük, nincs lejjebb, de mégis van, a baloldalt nem köti semmi, „nincs semmilyen morális gátja annak, amit mondanak vagy tesznek”.

Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója a Faktum műsorának felvételén
Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója a Faktum műsorának felvételén
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Felhívta a figyelmet a vészjósló fenyegetésekre is a jogállamiság, a demokrácia kereteinek átlépéséről, ami a politológus szerint arra utal, hogy a pártok a nemzetközi érdekcsoportok aktív beavatkozásában bíznak a magyar választásokba, hiszen saját erejükből nem engedhetnének meg maguknak ilyen nyilatkozatokat.

Objektum doboz

A műsor házigazdája: Őry Mariann

Készítette: Görgényi Levente és Németh Zoltán

Főszerkesztő: Petán Péter

Kapcsolódó írásaink

Invázió Európa ellen

ĀHiányzik a politikai akarat a migráció megállítására az EU-ban – véli Földi László