Európai Unió

Bejelentette a Flamand Érdek vezetője, Tom Van Grieken, csatlakoznak a Patrióták Európáért csoporthoz

Újabb párt jelentette be, hogy csatlakozik a Patrióták Európáért csoporthoz: szombat este a Tom Van Grieken vezette jobboldali Flamand Érdek (VB) nevű belgiumi párt hozta meg a döntést – számolt be a Magyar Nemzet.

Bejelentette a Flamand Érdek vezetője, Tom Van Grieken, csatlakoznak a Patrióták Európáért csoporthoz
Tom Van Grieken, a Flamand Érdek vezetője
Fotó: AFP/Belga/Belga Mag/Hatim Kaghat

Jobboldali, hazafias és nacionalista pártokként erősek vagyunk együtt Európában. Büszkén szeretnénk ennek a politikai családnak a tagja lenni – fogalmazott Van Grieken.

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO elnöke múlt vasárnap jelentették be, hogy új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven, amelyhez azóta sorra csatlakoznak az európai pártok.

Pénteken a novemberi hollandiai választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders jelezte, hogy pártja csatlakozik a pártcsoporthoz. Hétfőn a portugál Chega párt jelezte, hogy belépne a frakcióba, majd a spanyol Vox nyilatkozott úgy, hogy csatlakozna a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy „dolgoznak rajta”.

Kapcsolódó írásaink