Európai Unió

Dömötör Csaba: Legrosszabb arcát mutatta meg a brüsszeli politika + VIDEÓ

A brüsszeli politika a legrosszabb arcát mutatta meg akkor, amikor a belügyi tanácsülésen megszavazták a bevándorlók elosztásának a korábbiaknál is súlyosabb verzióját – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban.

Dömötör Csaba: Legrosszabb arcát mutatta meg a brüsszeli politika + VIDEÓ
Dömötör Csaba: Azért dolgozunk, hogy erősödjön az ország, és ez mindenki számára érezhető lesz
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

Dömötör Csaba súlyosbító körülménynek nevezte, hogy a korábbi betelepítési kvóta tervéhez képest az új verzió szerint, ha egy tagország nem hajlandó befogadni a migránsokat, akkor bevándorlókként mintegy nyolcmillió forintnak megfelelő összeget kellene fizetnie. Ezt hozzájárulásnak nevezik, de valójában egy sok milliós nagyságrendű büntetés – tette hozzá.

Előírnák, hogy az egyes tagországoknak mekkora kapacitással kell rendelkezniük a menekültügyi eljárásokhoz és Magyarországon lenne az összes ilyen eljárás huszonnyolc százaléka, a legtöbb ilyen eljárást nem Görögországba, nem Olaszországba, hanem hozzánk telepítenék – fogalmazott a politikus.

„Ami a héten történt, az a brüsszeli politika legrosszabb arca, hiszen a fejünk fölött hoznak döntéseket a jövőnk kárára, kifacsarva a kezünkből azt a jogot, hogy eldöntsük, kivel élünk együtt” – mondta, hozzátéve, hogy a magyar kormány ezt természetesen nem támogatja.

„Lesznek még tárgyalások, készen állunk a vitákra, nem hagyhatjuk, hogy ezt a tervet ránk erőszakolják” – jelentette ki Dömötör Csaba.

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom