Életmód
Mennyi ideig lehet a fagyasztóban tartani a húst?
Az orvos elárulja

Dr. Dana Figure, egy Los Angeles-i orvos reagált a bejegyzésére: „Amikor először hallottam, megdöbbentett, de az FDA szerint a fagyasztott élelmiszereket örökké tárolhatja. Korlátlanul megőrizheti” – mondta egy Instagram-videóban, számol be a dnevno. „De az ok, amiért nem akarunk megenni például egy százéves sajtburgert, az az, hogy a minőség idővel romlik az úgynevezett fagyasztóégés miatt.”
Az Egyesült Államok kormányának élelmiszer-biztonsági weboldala szerint a -18 °C-on vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten tartósan fagyasztott élelmiszerek korlátlan ideig tárolhatók. Vannak azonban ajánlott irányelvek arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig marad ízletes és friss.
A feldolgozott húsokat, például a hot dogot, a szalonnát és a kolbászt a legjobb egy-két hónapon belül elfogyasztani. A darált hús, a friss borjúhús, a sertés-, a marha- és bárányhús négy-12 hónapig lehet a fagyasztóban. A maradékot típustól függően általában legfeljebb hat hónapig biztonságosan fagyasztható.
A mikrobák nem tűnnek el
Dr. Figure szerint a fagyasztás hosszabb ideig megőrzi az élelmiszereket, mert megállítja a mikroorganizmusok szaporodását. Felolvasztáskor azonban ezek a mikrobák újra aktívvá válnak. Ezért továbbra is fontos az élelmiszerek megfelelő hőfeldolgozása.„