Életmód
Olasz séfek szerint ezt soha ne csinálja a spagettivel
Van egy régi olasz szabály, amit a legtöbben még mindig nem tartanak be

Sokan úgy gondolják, hogy a tészta kettétörése egyszerű praktikum – hiszen így könnyebben belefér a fazékba. Az olaszok viszont szinte szentségtörésnek tartják ezt a mozdulatot! És nem véletlenül.
Hugo McCafferty szerint – aki hosszú éveken át élt és főzött Olaszországban – a spagetti akkor adja ki igazán az ízét és állagát, ha egyben hagyod. A hosszú szálak ugyanis nem csak jól mutatnak – főzés közben „összekapaszkodnak”, és sokkal jobban megtartják a szaftos szószokat. Ráadásul az olasz gasztronómia a részletekben rejlik. A tésztát nemcsak enni kell – élvezni is! A villa köré tekerés, a hosszú szálak csúszása, az igazi olaszos élmény – mindez akkor működik jól, ha nem aprózza el - írja a mindmegette.hu.
Spagettifőzés mesterfokon – ezekre figyelj!
Ha még ízesebb, selymesebb spagettit szeretne, fogadja meg a profik tippjeit:
- Ne használjon túl sok vizet! Elég annyi, hogy éppen ellepje a tésztát. Így főzés közben sűrű, keményítős víz marad vissza – amit érdemes a szószhoz keverni, hogy az még krémesebb legyen.
- Olajat a főzővízbe? Felejtse el! Sokan úgy gondolják, így nem ragad össze a tészta – de az igazság az, hogy az olaj inkább csak árt. A szósz ugyanis nem fog jól tapadni a csúszós tésztára.
- Hideg vízzel kezdje! Egy egyszerű, mégis hatékony módszer: a spagettit hideg vízbe tedd fel, forrald fel, majd amikor gyöngyözni kezd, kapcsold le a lángot, fedd le, és hagyd állni 10–12 percig. A végeredmény? Tökéletesen főtt, ruganyos tészta, túlforralás nélkül!