Életmód
Kiderült, melyik a legegészségesebb gabona
Érdemes beépíteni a napi étrendünkbe

Hajdina
„Mindennap ehetjük, mert a hajdina sokkal több fehérjét tartalmaz, mint a többi. A hajdina tele van növényi vassal és olyan fontos mikroelemekkel, mint a réz és a cink. Ráadásul ez a gabonapehely gluténmentes, és felnőttek és gyermekek egyaránt fogyaszthatják, még azok is, akiknek gyomor-bélrendszeri problémáik vannak” – fogalmaz Szergej Dlin egészségügyi szakember.
Emellett 100 g hajdina körülbelül 10-12 g élelmi rostot tartalmaz, ami jótékony hatással van a bélrendszer egészségére – jegyezte meg. Ezenkívül a hajdina több makro- és mikroelemet, valamint vitamint tartalmaz – írta meg a sports.kz.
A szakember kiemelte, hogy a hajdinák közül is jobb a zöldet választani, mert a segítségével lelassítható a szervezet öregedési folyamata, csökkenthető a környezet negatív hatása, normalizálható a vércukorszint és eltávolítható a koleszterin. A zöld hajdina fehérjetartalmában felülmúlja a többi gabonafélét, és könnyen emészthető.